Pit bull show ala MS v atletice

04.12.2011 12:09

Pit bull show ala MS v atletice

11.09.2011 21:17

Sobotu 10.9.2011 jsme strávili na Pit bull show na Křivonosce. Jako první nás čekala tříkolka naložena 70 kg na trati 50 m. Sprint se nám celkem vydařil. Zlepšili jsme si křivonoskový osobáček, ale i tak to byl souboj Lemaitre vs. Bolt. Ani zlepšený osobák na dobré umístění nestačil a skončili jsme 4.s odstupem necelé vteřiny na prvního a cca 4 desetin na třetího v pořadí (a druhého stafíka v soutěži Cy(i?)da). Stejně jako talentovaný Francouz, i Dimo se snažil, ale na trati byli tentokrát lepší soupeři.

Ale Dimo už se těšil na jinou disciplínu, zamilovaný výběh po stěně - wall climbing. Dimo měl od 160 cm až do 210 cm stejně čistý zápis jako Sergej Bubka v nejlepších letech, a když se napoprvé vyhoupl i na 215 cm, znamenalo to vylepšení osobáčku na oficiální soutěži o 10 cm. Byli jsme nadšení a moc spokojení. Dvakrát ještě těsně, ale neúspěšně atakoval 220 a třetím pokusem už tuto výšku neohrozil. Dimo za pro něj tolik typického řevu opouštěl sektor pro wall climbing s osobákem v kapse.

Byl krásný slunečný den a my si podzimní Pit bull show sakra užili.  V paměti zůstanou boje a krásné výkony pitbulterérů v high jumpu a na stěně. Ale tu největší perličku si pro nás připravila v disciplíně siláků SBT Emma. Na druhé postupné váze ne a ne vozík rozjet. Po prosbě majitele k publiku o podporu zatnula Emmička všechny svaly, jako turecký vzpěrač Suleymanoglu na přelomu 80. a 90. let minulého století, a za burácení publika dotáhla tato šikulka vozík do cíle. Samozřejmě, vždyť všichni sportovci tvrdí, že se sport dělá pro fanoušky. :-)

VIDEO

 

Tak zase někde... sportu...