Staffí den 2011 - Dimo

16.07.2011 13:13

30.05.2011 09:40

Uplynulý víkend jsme strávili na první sportovní akci v tomto roce. S našimi kamarády Rendou a Jíťou a jejich stafbulíkem Tyronem  jsme v pátek odpoledne vyjeli směr Bzince pod Javorinou, kde se konal Staffí den.

Sobotní ráno nás uvítalo nevlídným počasím a velkým množstvím přihlášených staffích sportovců. Nezbytné vážení nám ukázalo 18,2 kg a my se vrhli do první disciplíny weight pull sprintu ( pneu 9 kg, 50 m do mírného kopce). Dimo makal, co to šlo, ale na zásah do předních příček to nestačilo. Co se nepovedlo nám, dokázal Tyronek, perfektním během si dosprintoval pro bronz. Gratulujeme a Rendovi děkujeme za pomoc při startu :-)

Poté jsme si odbyli premiéru na monkey tracku, kde nám byla naopak nápomocna Jíťa. Dráhu jsme proběhli, ačkoliv jsme si nepočínali zrovna jako agiliťáci :-) Bezchybný výkon naopak předvedl Tyronek a čistým během udělal radost svým pánům.

Vrcholem propršené soboty byl weight pulling a osm metrů boje psa, jeho vůle a vozíku.  Každý pejsek měl osm pokusů s možností jedné opravy. Dimo není nijak nadšeným tahounem, ale vloni jeho výkony nebyly vůbec zlé, tak jsme se rozhodli, že po absolvovaném základu, půjdeme až od váhy 400 kg a poté každých sto kilogramů. S nadsázkou jsem říkal, že to máme rozpočítané do tuny a to jsem netušil věci příští... Do váhy 845 kg šlo vše jako po másle a Dimo si touto váhou zlepšil osobáček. Znovu jsme se rozhodli přeskočit příhoz a jít až na 955 kg. První pokus se nezdařil a i rozhodčí byl skeptický a do opravy Dimovi nevěřil. Jenže Dimo se nevzdal a za ohromného povzbuzování přítomných diváků v sobě opět našel bojovníka a dotáhl vozík s 955 kg za cílovou metu. Poslední pokus a 1010 kg, Dimo minutu a půl s vozíkem ani nepohnul, zkoušeli jsme vše možné a nic. Ale pak se do toho vložil hecováním Lukáš (díky!) a Dimoušek krůček po krůčku začal rozjíždět náklad o váze vyšší jak 1 tuna. Za obrovského aplauzu se to povedlo, Dimo utáhl 1010 kg. Bylo to ale bohužel po časovém limitu, což nám v ten moment vůbec nevadilo. Další 2 pejsci tuto váhu také nezdolali a jelikož měl Dimo nižsí hmotnost, brali jsme stříbro a na přepočet utaženého nákladu na váhu psa dokonce zvítězil. Stříbrný odlesk je pěkným oceněním, ale to nejdůležitjší je CHUŤ, ZÁPAL A SRDCE, to jsou a vždy budou jediné naše hnací motory.

Večer proběhlo předávání cen, kde jsme skončili s těmito výsledky - weight pull 2.místo, Iron staff - 2.místo. Oceněno bylo i fotografické umění paničky, která získala 3.místo za foto Dimoušova výběhu po stromu. Pro bronzový úspěch si došli Tyronkovi páníci Renda s Jíťou za weight pull sprint. Úrodu ocenění si odvezl Slavomír Janoušek s Balthazarem a doslova fantastická byla mezi fenkami Emma Bee Master Pavla Peera. Gratulujeme! Ale to nejkrásnější bylo vidět tolik sportujících SBT a jejich výkony, které šly obrovsky nahoru!

V neděli se ještě Tyronek zúčastnil výstavy s krásným posudkem a známkou výborná a vyrazili jsme směr Pardubice.

Na SD se objevili i dvě známé osobnosti z ledových kluzišť, brankařská dvojice Ústeckých Lvů Zdeněk Orct a Pavel Francouz se svými stafíky a musím říct, jsou to super kluci.

Díky Rendovi a Jítě za společnost a pomoc, díky organizátorům za bravůrně zvládnutý víkend přes nepřízeň počasí a za rok na viděnou...!

VIDEO