Bojovník až mrazí v zádech

27.11.2010 15:47

02.10.2010 16:01

Je to pár minut, co jsme se vrátili z turnaje v přetahování z Prahy Uhříněvsi, který jako tradičně pořádal Lucky bull team a jako tradičně objednal krásné počasí.

S heslem není důležité vyhrát, ale zúčastnit se, jsme se vrhli na boj proti silnějším sokům. Stále tvrdím, že jde hlavně o zábavu a prezentování SBT při sportovních zápoleních, ale Dimo, jakoby se dnes nesmířil s rolí outsidera...V prvním kole se nám postavil do cesty mladý pitbul jménem Heart, který je potomkem na bull akcích úspěšného Apolla. Heart začal kout železo už od samého začátku a vypadalo to na několika minutovou záležitost. Dimo ale po pár minutách souboj vyrovnal a nakonec i dovedl do vítězného konce. S postupem do druhého kola jsme nepočítali a o to víc potěšil. V dalším kole se nám postavila do cesty krásná černá fenka Baracuda.Souboj začal poněkud obezřetněji než při brutálním nástupu Hearta v prvním kole. Dimo ale ani zde netahal za kratší konec a po necelých 25 minutách si připsal další cenný skalp pitbuteriéra. Pro nás to byla určitě senzace a postup mezi nejlepších 6  byl vysoce nad plán. Po tomto boji jsme šli našeho malého bojovníka občerstvit, ale Dimo nechtěl pít a bylo vidět, že mu něco vadí v tlamě. Podíval jsem se co a byl to pro mě velký šok, horní špičák měl téměř celý vylomený. Bylo jasné, že účinkování v turnaji pro nás skončilo. Se vztyčenou hlavou jsme soutěž opustili a začali řešit zoubek. Na turnaj se přijeli podívat naši kamarádi Aneta s Lukášem a ti nám domluvili ošetření u jejich veterináře a ještě nás k němu navedli. Bohužel zoubek už byl načnutý nějakým kazem uvnitř zubu, a proto zub nevydržel. Zub nám byl vytržen a zítra nás čeká drobná operace při vytažení nervů. Moc děkujeme Anetě a Lukášovi za pomoc nejen při hledání veterinární ordinace, ale i za další pomoc během této bleskové akce! DĚKUJEME, jsme dlužníci...!

Vždy jsem říkal, že je Dimo bojovník a srdcař, ale to, co předvedl dnes zastiňuje všechny předešlé výkony. Nevím, kdy došlo k tomu zranění, on navzdory tomu jako pravý válečník pokračoval v boji, který dovedl do vítězného konce. Jde mi mráz po zádech, když si uvědomím, s jakým handicapem a možná bolestí zápolil a nedal ani na vteřinu znát, že se něco děje. Jsme hrdí na to, že máme možnost poznávat povahu teriérů typu bull právě skrze Dima. Doufám, že zítřejší operativní zákrok dopadne dobře bez nejmenších komplikací a my budeme moci zase brzy začít sportovat. Samozřejmě přetahování ve velké míře omezíme a jestli byl toto jeho poslední soutěžní souboj, pak z těchto soubojů odešel jako hrdina!

 

FOTO ZDE