Bull sport day - něco se povedlo, něco méně

05.10.2011 11:38

 

23.07.2011 22:50

První Bull sport day byl určitě povedenou akcí a shrnul bych ho z našeho pohledu asi takto...:

 

Nepovedlo se:

Wall climbing - naše oblíbená disciplína, ve které si zasoutěžili poprvé i stafíci. Dimo extrémně přehecovaný nepřekonává po třech nárazech do stěny výšku 180 cm a končí se zápisem 170 cm, daleko za tím, co umí. Tak snad příště, je to sport... :-)

Kladkové disciplíny - z našeho pohledu nepříliš atraktivní a velice těžko měřitelné. Zejména pulling přes kladku byl opravdu velmi těžko změřitelný, u nejlepších psů se čas pohyboval i pod 2 sekundy...

Tug of war pro 4 psy - přetahování 4, či 3 psů nemá potřebnou štávu, snaha psů končí v kříži spojujícím trojici/čtveřici, který pohltí téměř veškerou energii tahu (škubnutí). Pokud jsou v přetahu 3 psi, jednomu z nich chybí sok. A to nejlepší na celém přetahování, souboj face to face, zde prakticky neexistuje. Souboj končí v podstatě tehdy, když to přestane psa bavit, nikoliv vytržením, nebo únavou po lítém boji.

 

Povedlo se:

Wall climbing - ne , neprotiřečím si. Přestože se nám dopolední wall climbing nepovedl, šli jsme si dát odpoledne takový malý osobní reparát a Dimo ho složil i s nadstavbou a ustanovil svůj personal best na 220 cm.

Weight pull sprint - těžkou dráhu proběhl, nebo spíše probejčil Dimo na maximální otáčky a dorazil do cíle ve 4.nejlepším čase VIDEO. Na víc už nebylo, šel na plné kule. Kamarád Tyronek profrčel trať dlážděnou bronzovým úspěchem a skončil tedy třetí. Před námi a jím skončil bulteriér Aron a SBT Bazy.

Monkey track - parádní, rychlý, čistý a stříbrný běh Tyronka... ale VIDEO ukáže víc.

Tah břemene přes kladku - první soutěž kamaráda a sparinga Harryho a hned 2.místo v této disciplíně.

Počasí a prostředí - to se opravdu povedlo a za to druhé dík pořadatelům.

Speaker a pořadatelé - fajn přístup k lidem a vstřícné komentování moderátora akce.

Bull sport day - celkově se tento první ročník určitě povedl, stejně jako se nám nezdají některé úpravy disciplín (máme rádi klasiku :-) ), mohli se spoustě lidí zamlouvat a celkově jsem strávili fajn den na fajn akci a díky pořadatelům za ni!

 

Gratulace vítězům, poraženým(ale tam žádní nebyli) hodně chuti do sportování a snad zase za rok. Sportu...!

 

A úplně nejlepší byla... grilovačka :-)... ale to už patří jinam :-)