Pit bull show 2010

20.11.2010 13:07

13.09.2010 08:44

O víkendu 11. - 12.9.2010 se v areálu autokempu Křivonoska konala další Pit bull sport show. My jsme to tentokrát neměli daleko, protože jsme týden před touto akcí trávili v jižních Čechách. Špatné počasí si vybralo oddechový čas a na sluncem zalitých kolbištích mohly začít zuřit sportovní souboje.

 

My jsme po nezbytném převážení přihlásili Dima do weight pull sprintu a wall climbingu. Slovo si ale jako první vzala dynamika výskoku pitbulteriérů a jeden borec za druhým šponoval své vysekané tělo do výšek přesahujíích 200 cm. První disciplínou, kde jsme se postavili na start, byl weight pull sprint (video zde). K našemu překvapení jsme neměli soupeře. Ne, že bychom to všem tak natřeli, ale prostě v naší kategoii -20 kg nebyl žádný jiný pes. Doběhli jsme úspěšně do cíle, získali první místo bez lesku, ale důležitější pro nás bylo, že Dimo celou trať odmakal na 100 % a dokončil sprint v čase 12:25. Za stafbulíky bojovala s přesilou ještě fenka Camila a předvedla velmi pěkný běh a srdnatý výkon. Hned po doběhnutí všech závodníků weight pull sprintu následoval wall climbing. Dimo se konečně dočkal disciplíny, kterou miluje a posunul svůj osobák na stěně na 205 cm a 210 měl opravdu blizoučko (video zde). Majitelé pitbulteriérů jsou zvyklí na výšky přesahující 3 metry, ale věřím, že i přesto hodně lidí Dimo svým výkonem mile překvapil. A jestli ne, tak nás ano a jsme na něj pyšní :-) . Blížil se večer a z dynamiky pohybu sportovci plynule přešli na hrubou sílu a program vrcholil weight pullingem. Toho jsme se účastnili už jen jako diváci a povzbuzovali borce při překonávání jednotlivých zátěží.

 

Druhý den jsme ještě shlédli triatlon v podání 4 pejsků a jejich pánů. Všichni bez problémů dokončili a před všemi klobouk dolů. Bezprostředně poté se sešikovali na startu účastníci poslední disciplíny monkey tracku. Doslova bombou bylo třetí místo fenečky SBT Smile Dana Žďárského a téměř neuvěřitelné překonání poslední skokové překážky, s kterou mají problém i někteří piťáci. Malá Smile si poradila s bravůrou zkušeného wall climbera a k úžasu všech přítomných doletěla do cíle pro bronz! Gratulace a pro stafbuláře velký zážitek.

 

Další fajn víkend byl za námi a my už se těšíme na další podobné akce.