Staffí den = Emoce

10.11.2012 20:09

Staffí den = Emoce

02.06.2012 21:57

Na letošní ročník Staffího dne jsme to neměli daleko, cestovali jsme nějakých 70 km do obce Dětřichov. Ani jsme netušili, že nás čeká den plný Emocí. Weight pull sprint jsme pojali po Boltovsku uvolněně, asi jsme se uvolnili až moc a žádná díra do světa z tohoto startu nebyla. Samozřejmě s námi cestovali naši přátelé Jíťa s Rendou a jejich Tyronek, kteří měli políčeno na úspěch v monkey tracku. Zaváhání na houpačce a pád pánička v půlce trati zhatily šance na lepší umístění. Tomuto zcela serióznímu vystoupení Rendy a jeho čtyřnohého přítele předcházela groteskní etuda na téma agility v podání tří mušketýrů , jejichž lídrem byl Dimo.

Naše další účinkování pokračovalo exhibicí high jumpu, kde se pod taktovkou Dima a Tyrona předvedli i další stafíci.

Vrcholem Staffího dne byl tradičně weight pulling. Disciplínu netrénuje ani jeden z našich mazlíků, a tak jdeme do této soutěže vždy s otazníky.

Otazníky se proměnily ve vykřičníky ve chvíli, kdy Dimo na váze 1035 kg opět ukázal své srdce a navzdory neoblíbenosti této disciplíny sebral všechny své síly a dotáhl vozík s nákladem na místo určení jen pro to, že to jeho páníci po něm chtějí a přišel první nával emocí. Ten ovšem ještě eskaloval ve chvíli, kdy Tyronek útočil na výhru v soutěži. On nejen, že útočil, on se za frenetického povzbuzování probil do cíle s nákladem vážícím 1175 kg... 1.místo a druhá vlna emocí! 3. a 1. místo je sice hezké, ale není nad pocity, které člověk má, když jeho pes překračuje vlastní limity a to se oběma klukům povedlo.

Akce se vydařila, počasí přálo a těmi nejlepšími z nejlepších se v celkovém pořadí stala fenka Sway a mezi pejsky Cid (těsně na pomocné bodíky před Tyronkem). Gratulujeme!

 

Děkujeme organizátorům a gratulujeme všem sportujícím!

 

Klip a něco na odlehčenou